Restaurant nunti | cum asezam invitatii la masa

 

Organizarea nuntii nu este una facila dar merita osteneala. Nu lasa la voia intamplarii acest lucru, asigura-te ca toti invitatii au acces usor la locurile lor si stiu exact unde urmeaza sa stea.

Nu incepeti sa stabiliti planul de distribuire a invitatilor la mese pana cand nu ati primit un raspuns la invitatia la nunta din partea tuturor celor carora le-ati trimis invitatie.

Daca organizarea nuntii tale o lasi in seama unei echipe profesioniste poti fi sigura ca ea se va ocupa si de aspectul aranjarii invitatilor la mese. Daca insa tu esti cea care iti amenajezi spatiul trebuie sa tii cont de cateva sugestii utile.
In prima faza estimezi corect dimensiunile salii si capacitatea ei, apoi trebuie sa stii cate mese vei avea la dispozitie si care este foma acestora, precum si numarul de persoane pe care le poti aseza la fiecare masa. In masura in care este posibil trebuie sa evitam amplasarea unor mese excesiv de lungi pentru a evita izolarea invitatilor intr-un singur spatiu.

Asezarea musafirilor la o nunta nu este un aspect lipsit de importanta, ba chiar din contra.

Trebuie sa ne intereseze problema amplasarii pana la ultimul detaliu ei pentru a asigura o dispozitie cat mai buna in randul invitatilor. Asezarea invitatilor trebuie sa respecte o serie de reguli, dependente de rangul acestora, de gradul de rudenie, de relatia in care se afla cu cei doi miri. Protocolul impunea o atentie deosebita, orice trecere peste conventiile de acest gen fiind considerata un afront adus partii nedreptatite.

In capul mesei trebuie asezati intotdeauna mirii, ei sunt gazdele care au organizat evenimentul si in cinstea carora se face petrecerea de nunta. Alaturi de miri sunt asezati de regula nasii de cununie, parintii si fratii mirilor, in masura in care spatiul o permite. Apoi urmeaza grija gruparii invitatilor, dupa ce in prealabil au fost stabilite criteriile  de selectare si grupare a lor. Dupa criteriile generale, asezarea invitatilor se face dupa rangul acestora, gradul de rudenie si relatia in care se afla cu cei doi miri. La mesele asezate in imediata apropiere de masa principala este indicat sa asezam familia si apoi rudeniile. Colegii si prietenii pot fi asezati mai departe de miri; ei oricum au un grad mai mare de mobilitate si pot oricand sa varieze locurile.

Se pot gasi si alte criterii de asezare a musafirilor, in afara de cele de apartenenta, cum ar fi varsta sau interesele comune, iar cei care sosesc singuri, fara pereche, ar trebui asezati la aceeasi masa intrucat o nunta este o ocazie deosebita de a cunoaste oameni noi. Invitatii mai tineri pot fi asezati in apropierea formatiei, a dj-ului sau a boxelor.

O minima organziare a cum v-ati dori voi sa fie distribuiti invitatii in restaurant si una sau doua persoane foarte descurcarete care sa se ocupe de ghidarea invitatilor vor face din aceasta problema nimic mai mult decat un simplu punct pe lista de activitati din ziua nuntii.

Pentru o amplasare cat mai simpla si eficienta nu uita sa respecti urmatoarele reguli.

Puneti pe o singura lista cu toti invitatii. Aranjati lista in ordine alfabetica dupa numele fiecaruia, de preferat dupa numele familiei. Apoi stabiliti o varianta de distribuire a locurilor, fie optati pentru o  aranjare libera si fiecare invitat se aseaza unde doreste, sau optati pentru varianta cu mese rezervate si atunci fiecare invitat se aseaza unde doreste, dar la masa rezervata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>